Traject / Werkwijze

Wat kun je van ons verwachten?

Onze werkwijze

Wat staat je te wachten nadat je bij ons bent aangemeld? Lees hier meer over onze werkwijze.

1. Intake gesprek

Na je aanmelding, volgt een intakegesprek bij je thuis. Tijdens dit intakegesprek, brengen we jouw hulpvraag verder in kaart. Samen kijken we naar je persoonlijke situatie en of wij de zorg kunnen bieden die bij je past. Als blijkt dat we bij elkaar passen, starten we met de begeleiding.

Heb je een indicatie van het CIZ of je gemeente? Dan kunnen we starten met de intakeprocedure. Heb je behoefte aan begeleiding maar nog geen indicatie? Dan kunnen we je helpen met de aanvraag.

2. Jouw persoonlijk begeleider

Na de kennismaking en intake, koppelen we je aan een begeleider. Een goede klik is natuurlijk heel belangrijk. Daarom zoeken we naar een begeleider die bij je past.

3. Persoonlijk plan

Samen stellen we een persoonlijk plan op. Hierin beschrijven we hoe we aan de slag gaan en welke doelen daarbij horen.

4. Begeleiding

Je begeleider komt op afgesproken tijden bij je thuis. Wat jullie doen tijdens de afspraak kan verschillen per keer. Op basis van je persoonlijk plan kunnen jullie aan doelen werken, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Soms heeft iets anders even prioriteit. 

Lees hier meer over onze begeleiding.

5. Geen wachtlijst

Bij Maatman Zorggroep hebben we geen wachtlijst. Na aanmelding gaan we direct aan de slag. Zo hoef je niet lang te wachten op de ondersteuning die je nodig hebt.

Aanmelden?

Zoek je ondersteuning en heb je een indicatie? Dan kun je je aanmelden voor ambulante begeleiding. Laten we met elkaar kennis maken!